torstai 26. maaliskuuta 2015

Yksi elefantti marssi näin..

Montako mä haluan? No, aikaisemmin olin ajatellut että kaksi. Itselläni on kaksi siskoa, toisen kanssa ikäeroa on kaksi vuotta, toinen on siskopuoli ja ikäeroa kymmenen vuotta. Eli periaatteessa olen elänyt kahden lapsen perheessä, sillä emme siskopuoleni kanssa ole koskaan saman katon alla asuneet. Siksi se kaksi lasta on kuulostanut itsellekin sopivalta. On leikkikaveri mutta nelihenkinen perhe mahtuu normaaliin henkilöautoon. Käytännöllistä. Mieheni on kolmilapsisesta perheestä ja hänen ansiostaan olen laajentanut lapsitoiveeni kolmeen. Tai oikeastaan siinäkin oli yksi välivaihe. Mieheni äiti on kaksonen. Todennäköisyys, että me saisimme kaksoset, on huomattavasti isompi kuin esimerkiksi siskollani, jonka miehen koko perhe on myöskin ihan yksinään mahassa kasvanut, samoin kuin siskoni. Kaksosgeeni myös hyppää yhden sukupuolen yli, joten kun mieheni sisarusparvessa ei ollut kaksosia, pitäisi heidän lapsissaan olla edes yhdet kaksoset. Näin todennäköisyyksien perusteella. Mutta koskaanhan ei ole satavarmaa ennen kuin on ensimmäiset ultrat ultrattu. Joten välivaiheeni oli näin: jos ensiksi tulee kaksoset, niin se saa riittää, kaksi lasta, kiitos. Jos ensimmäinen lapsi tulee yksinään, mutta seuraavat on kaksoset, siihen päättyy lasten teko. Eli kaksi-kolme lasta oli toinen vaihe.

1
Eikä aikaakaan kun se kaksi-kolme muuttui kolmeksi. Miehen mukaan kolme lasta mahtuu ihan hyvin normaaliin henkilöautoon (tosin hän ei muista että meillä on myöskin kaksi koiraa jotka kulkevat mukanamme..). Itse olen nyt jo kääntynyt kolme-neljä akselille. Jo ihan pelkästään siitäkin syystä, että jos kaksi ensimmäistä lasta ovat yksittäisiä, voi kolmannen kohdalla tupsahtaa kaksoset. Ja sitten niitä onkin neljä.

2
Nyt kovissa vauvahuuruissani jo heitin miehelleni (leikillä) että "tehdään ainakin kolme-neljä lasta ja pari ylimääräistä". Miehen ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. "Pari ylimääräistä" kuulostaa aika.. no.. tylyltä. Mutta pointtini oli se, että en mä voi etukäteen päättää montako lasta haluan. Se riippuu sen hetken elämäntilanteesta, omista ja miehen haluista, lapsista.. Kaikesta.

Mutta siitä olen varma, että lapsia haluan useamman kuin yhden. Jos vain niitä tulee. Pidetään peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi ihana kuulla kommenttejasi!