torstai 7. toukokuuta 2015

Vaaleansinistä ja vaaleanpunaista

Mieheni tekee nykyään paljon reissuhommia ja joka kerta ulkomaille lähtiessä, hän kysyy että toivoisin tuliaisiksi. Siinä on vaan se, että olen jo saanut kaiken toivomuslistaltani, sillä niitä reissuja on tullut ja paljon. Nyt kun teki lähtöä, heitin puoliksi vitsillä, että tuo joku vauvanvaate. Ilmettä värähtämättä hän kysyy tyynesti "tytölle vai pojalle?". Siinä vaiheessa oma suuni loksahti auki. Ai mitä, onko hän tosissaan tuomassa jotain? Vaikka hän on kritisoinut omaa hössöttämistäni ja sanonut etten saisi hankkia mitään vauvatarvikkeita ennen kuin oikeasti olen raskaana. No pakkohan jotain oli vastata niin änkytin sitten että jotain unisexiä jos toisi.

No siitä sitten alkoi virallisesti meidän ensimmäinen lastenvaatekeskustelu. Miehen mukaan ei ole kuulemma olemassakaan unisex värejä vaan aina väri "kuuluu" jommalle kummalle sukupuolelle. Hänen mukaansa värit menevät näin:

Pojat:
- sininen
- vaaleansininen
- turkoosi
- minttu
- petrooli
- vihreä
- vaaleanvihreä
- lime
- musta
- harmaa
- beige
- ruskea

Tytöt:
- punainen
- vaaleanpunainen
- pinkki
- violetti
- vaalean lila
- oranssi
- keltainen
- valkoinen

Eli periaatteessa pojille sinisen, vihreän, mustan ja ruskean kaikki sävyt, tytöille loput. Itse taas olen mieltänyt enemmänkin niin, että oranssi, keltainen, musta ja ruskea sekä toki valkoinen kaikissa säyvissään sopivat molemmille. Sitten taas jotkut tietyt kuviot saattavat tehdä vaatteesta "tyttömäisen" tai "poikamaisen". Esimerkiksi kukkaset, perhoset ja sydämet ovat mielestäni tyttöjen juttuja, oli ne sitten minkä värisiä tahansa. Pojille taas kuuluu moottoriajoneuvot ja dinosaurukset. Paitsi jos ne on esim valkoisella pohjalla vaaleanpunaisella. Se ei ole poikamainen vaikka kuinka olisi traktorin kuva.

Joten nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, että mitä saan tuliaisiksi.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi ihana kuulla kommenttejasi!