torstai 9. huhtikuuta 2015

Vauvateollisuus

Lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä. Se ilmeisesti tarkoittaa sitä, että koko kylän välineet vaaditaan, että saadaan pidettyä lapsi tyytyväisenä. Ei riitä, että sinulta löytyy kattila ja vettä tulee hanasta ja liesikin menee päälle. Ei, tarvitset tuttipullojen steriloijan. Et voi lämmittää maitoa vesihauteessa siinä samaisessa kattilassa, vaan sinun tulee hankkia tuttipullonlämmittäjä.

Minulla ei ole vielä lapsia, jos se jollekulle ei ole vielä tullut selväksi. Minä haluan lapsia. Haluan kasvattaa niistä terveitä ja onnellisia omantunnonomaavia yhteiskuntakelpoisia ihmisiä. Ja siihen ei ilmeisesti riitä rakkaus ja satoja vuosia sitten kehitellyt metodit, vaan uusinta tekniikkaa on oltava. Ja minun on siis opeteltava uudet tavat ja hankittava peräkärryllinen tavaraa.

Jep..
Olen sanonut aikaisemminkin, että olen hyvin vanhanaikainen ihminen joissakin asioissa. Lasten kasvatus kuuluu myös näihin asioihin, jotka hoitaisin mielellään perinteisesti. En haluaisi ostaa turhakkeita, vaan mielummin jotain mistä on oikeasti hyötyä. Kannatan kierrätystä siinä määrin, että jos on hyväkuntoista tavaraa jotka ovat siistissä kunnossa, ei ole minun mielestäni järkeä ostaa uutta vain sen takia että se on uusi. Kestovaippoja en ostaisi enkä muutakaan sellaista, jossa on riski tartuntavaaralle.

En ole mikään superintohimoinen siivoaja. Siivoan koska on pakko ja sillä sipuli. En nauti siivoamisesta, mutta nautin puhtaasta kodista. Minulla onkin sellainen ajattelumalli, että jos lapsi ei ole koskaan tekemisissä minkäänlaisten bakteerien kanssa, ei sille kehity myöskään vastustuskykyä niitä vastaan. Rokotteethan toimii juuri niin, sinuun pistetään pieni määrä bakteeriliuosta ja kehosi alkaa muodostamaan sitä vastaan vastustuskykyä. Sitten jos altistut samaiselle bakteerille myöhemmin, on sinulla jo vastustuskykyä sitä vastaan ja et sairastu. Tadaa. Meidän tuleva nöpönen siis tulee altistumaan kodin omille bakteereille. Kukkahattutädeille tiedoksi, en minä sitä vessanpöntössä uita. Mutta en myöskään ala pesemään antibakteeriliuoksilla koko asuntoa pari kertaa päivässä.

Pienten lasten vastustuskyky on olematon, joten ihan suoraan en voi niitä koirien lelulaatikkoon heittää. Mutta ehkä se kasvaa meidän epäpuhtaassa ympäristössä terveeksi ihmiseksi. Tämä on siis tämän hetken suunnitelma. Katsotaan mikä on tilanne kun oikeasti nöpönen asuu mahassa ja paniikissa luen yön pikkutunteina miten kaikki on vaarallista..

Jotta ei menisi ihan ohi aiheen, niin luin yksi päivä lasten välikausivaatteista. Minullahan ei ole itselläni laisinkaan välikausivaatteita. On talvitakki ja kevättakki. Tai siis talvitakkeja ja kevättakkeja. Olen sen verran vilukissa että talvitakkia käytän vieläkin vaikka ulkona on +8 astetta. Vaihdan kevättakkiin siinä vaiheessa kun lämpötila on alimmillaan +10 astetta mutta pysyttelee normaalisti siis siinä +15 asteen tienoilla. Miksi niille naperoille sitten pitää hankkia talvitakin ja kevättakin väliin vielä välikausitakki? Itse suosin kerrospukeutumista. Paljon eri kerroksia joten heittää välistä niitä pois jos tulee kuuma. Näillä miedoilla plussakeleillä siis kevättakin alle kasa muita vaatteita ja sehän on sillä sipuli. Right?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi ihana kuulla kommenttejasi!